Thursday, August 11, 2016

ထိုင္းေရာက္ျမန္မာလုပ္သားမ်ားအတြက္ ပတ္စ္ပို႔ႏွင့္ ယာယီသက္ေသခံ လက္မွတ္ထုတ္ေပးရန္ ထိုင္းႏိုင္ငံတြင္ စခန္းေျခာက္ခုဖြင့္မည္


August 11, 2016
 
ထိုင္းႏိုင္ငံတြင္ ပန္း ေရာင္ကတ္ ကိုင္ေဆာင္ထား ေသာ ျမန္မာလုပ္သားမ်ားအား ပတ္စ္ပို႔ႏွင့္ မည္သူမည္၀ါျဖစ္ ေၾကာင္း သက္ေသခံလက္မွတ္ CI မ်ားကို ထိုင္းႏိုင္ငံတစ္၀န္းစခန္း ေျခာက္ခုဖြင့္လွစ္၍ ထုတ္ေပးမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ထုိင္းႏိုင္ငံဆိုင္ရာ ျမန္မာသံ႐ုံး သံအမတ္ႀကီး ဦး၀င္းေမာင္က ေျပာသည္။

ပန္းေရာင္ကတ္ကိုင္ေဆာင္ ထားေသာ ျမန္မာလုပ္သားမ်ားအ နက္ ႏိုင္ငံသားျဖစ္ေၾကာင္း အ ေထာက္အထားတင္ျပႏိုင္ေသာ မွတ္ပံုတင္ႏွင့္ အိမ္ေထာင္စုစာရင္း တင္ျပႏိုင္သူမ်ားအား ပတ္စ္ပို႔ျပဳ လုပ္ေပးမည္ျဖစ္ၿပီး ႏိုင္ငံသားျဖစ္ ေၾကာင္း အေထာက္အထားမတင္ ျပႏိုင္သူမ်ားကို မည္သူမည္၀ါျဖစ္ ေၾကာင္း သက္ေသခံလက္မွတ္ CI စသည္တို႔ကို စက္တင္ဘာ ၁ ရက္တြင္ စတင္ထုတ္ေပးမည္ဟု ၎က ေျပာသည္။
‘‘စခန္းေျခာက္ခုဖြင့္ၿပီး ထုတ္ေပးဖို႔ လုပ္ေနတယ္။ အဲဒီစခန္း ေျခာက္ခုအတြက္ Service Pro-vider အျဖစ္ ၀န္ေဆာင္မႈေပးဖို႔အ တြက္လည္း တင္ဒါေတြေခၚေန တယ္။ လက္မွတ္ေတြထုတ္ေပး ဖို႔အတြက္ေရာ စခန္းေျခာက္ခုအ တြက္ တင္ဒါအတြက္ပါ သံ႐ုံး ၀က္ဘ္ဆိုက္မွာ ေၾကညာထား တယ္’’ဟု ၎က ေျပာသည္။
ဘန္ေကာက္၊ စမုပရာကန္၊ စမုစခြန္ (မဟာခ်ဳိင္)၊ မယ္ဆိုင္၊ မဲေဆာက္ႏွင့္ ရေနာင္းၿမိဳ႕စသည့္ ၿမိဳ႕ေျခာက္ၿမိဳ႕တြင္ လက္မွတ္ ထုတ္ေပးသည့္စခန္းမ်ားထားရွိ မည္ဟု ထုိင္းႏိုင္ငံဆိုင္ရာ ျမန္မာ သံ႐ုံးက ေၾကညာထားသည္။
ပတ္စ္ပို႔ျပဳလုပ္သူမ်ားသည္ ထိုင္းဘတ္ေငြ ၁,၉၀၀ ခန္႔ကုန္က် မည္ျဖစ္ၿပီး မည္သူမည္၀ါျဖစ္ ေၾကာင္း သက္ေသခံလက္မွတ္ CIျပဳလုပ္သူမ်ားသည္ ထိုင္းဘတ္ေငြ၅၀၀ ခန္႔ကုန္က်မည္ ျဖစ္သည္။
ထိုင္းႏုိင္ငံေရာက္ ျမန္မာ လုပ္သားမ်ားအနက္ ငါးသိန္းေက်ာ္သည္ ပန္းေရာင္ကတ္မ်ားကိုင္ေဆာင္ထားၾကၿပီး ယင္းသည္ တစ္ႏွစ္သက္တမ္းသာရွိကာ မတ္လ ၃၁ ရက္က သက္တမ္းကုန္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ အဆိုပါသက္တမ္းကုန္ကတ္မ်ားအစား ၂ႏွစ္သက္တမ္းရွိ ပန္းေရာင္ကတ္ သက္တမ္းတိုးမႈကို ဇူလိုင္ ၂၉ ရက္ ေနာက္ဆံုးျပဳလုပ္ခဲ့သည္။ ယခုသက္တမ္းတိုးအၿပီးတြင္ ၂ ႏွစ္သက္တမ္းရွိ ပန္းေရာင္ကတ္ကိုင္ေဆာင္ရမည္ ျဖစ္သည္။
ထိုင္းေရာက္ျမန္မာလုပ္သား မ်ားအား ပတ္စ္ပို႔ႏွင့္ မည္သူမည္၀ါျဖစ္ေၾကာင္း သက္ေသခံလက္ မွတ္ (CI လက္မွတ္) မ်ား ရရွိေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးမည္ဟု ႏုိင္ငံေတာ္၏ အတိုင္ပင္ခံပုဂၢိဳလ္ ေဒၚေအာင္ဆန္းစုၾကည္က ထုိင္းႏုိင္ငံမဟာခ်ဳိင္ၿမိဳ႕၌ ေရႊ႕ေျပာင္းျမန္မာလုပ္သားမ်ားႏွင့္ ဇြန္လ ၂၃ ရက္က လာေရာက္ေတြ႕ဆံုစဥ္ ေျပာၾကားခဲ့သည္။

No comments:

Post a Comment